Sanatsever Köpek

Kendisi, Taksim AKM önünü yaşam alanı bellemiş güzelliklerden biri, o da bizim gibi AKM'de olacak etkinlikleri bekliyor içlenerek, binanın önünde adeta nöbet tutuyor. Onu takriben bir yıldır görüyorum. Pek tabii oranın daha eskileri de var, misal siyah kulaklı beyaz köpek. Onu geçen yıl 1 Mayıs Taksim görüntülerinde dahi televizyonlarda görmüştüm, öyle de meşhurdur kendileri. Neyse, onu bir başka gün uzun uzun yazarım.

Gelelim bu fotoğraf güzeline, aslında tüm çektiklerimi koysam fotoroman olurdu ama şimdilik iki tane yakışıklı fotoğrafıyla sizlere tanıtayım kendisini.

İlkin bana bile biraz ürkek davrandı, sonrasında öyle bir güvendi ki , zor kaçtım kendisinden, arkadaşımla aralara sapmasak bizimle Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda konsere kadar gelecekti. Ondan kaçtıktan sonra da tekrar eski yerine rahatça gider mi diye hayıflanmıştım aslında. Lakin ertesi sabah yine aynı yerinde gölgede böyle mayışmış görünce pek sevindim pek. Bu arada kendisi "kuş kovalamaca" oyununu çok seviyor. Bana da kurallarını öğretti, bir takım güvercinleri kuralına uygun bir biçimde beraber kovaladık o gün. Yerde yuvarlanıp, birtakım akrobatik hareketler yapmaya da çok açık. Kendisini yerinde görürseniz selamımı söyleyin, yakında yanına oyun oynamaya gideceğim.


2 yorum :

minyatürkalem dedi ki...

Ben bu arkadaşı dün gördüm ya.. Şimşirlerin dibinde uyuyordu öğlen sıcağında..

euphrates dedi ki...

Bu havada uyumasın da ne yapsın? :)