Bir Köpeğin Hayatı

Günlerdir, bizim evin direği Charlie Chaplin hasta. Serumlar, iğneler, ilaçlar, iştahsızlık, bulantı, halsizlik, karaciğer, safra kesesi gibi kelimeler kara bulutların üstüne oturmuş tepemizde dolanıyor. Bugün işe gelmeden kendisini pek sevdiği (!) veteriner hekimlerin kucağına bıraktım, işten çıktıktan sonra onu biraz daha iyi bulmanın umuduyla nasıl uçarak yolları teptim, beni bilenler halimi tahmin eder. Daha iyi görünüyordu, bu umut kırıntısı sayesinde nasıl ketumluğumdan çıktım, nasıl içim yeşerdi anlatamam. Biz iyi olacağız, daha beraber yaşayacağımız günlerimiz, daha çok göz damlası düellolarımız, karşılıklı inatlaşmalarımız, yatak ele geçirme savaşlarımız olacak!



Dün yine uykusuz bir gece yaşadık, Charlie ile tuvalete kalktık, durduk. Gelelim diğer Charlie Chaplin'e...  İşte bu kalkışlarımızın birinde "A Dog's Life" geldi aklıma, hemen oturdum izledim.



Charlie Chaplin'in 1918 yapımı 35 dakikalık bu filmindeki köpek Scrabs, yıllar boyu panomu güzelleştirmişti.
Köpek Scrabs, Charlie Chaplin, yaylılar, siyah beyazın keyifli sessizliği için bir izleyin derim.

2 yorum :

Adsız dedi ki...

Charlie'yle sizi ayrı düşünemiyorum zaten, çok geçmiş olsun ona. Umarım hemen toparlanır. Bu arada, Charlie kaç yaşında oldu? Şöyle bir hesaplayayım dedim, 17 falan gibi düşündüm.

euphrates dedi ki...

Güzel dileklerin için teşekkür ederim Müge. Charlie'nin tevellütü 14 Şubat 1993, hesaplarsan yaşımız çıkacak ortaya.