Çırağan'a Dokunma!

Yine yeni yeniden Çırağan'da katliam yapılmak isteniyor. Biz Çırağan Semti Sankinleri olarak buna karşıyız!

İstanbul’un tarihi semti Kuzguncuk’un simgelerinden biri olan şiirlere konu olmuş  700 yıllık İllia’nın Bostanı’nı ihale ile beton yığını yapmak isteyen Vakıflar Genel Müdürlüğü, şimdi de elini Çırağan semtimize attı.

Beşiktaş, Yıldız Mahallesi, Yeşil Fıstık Sokak Pafta: 62, Ada: 250, Parsel: 1’deki 988 m2’lik yeşil alana sahip tarihi Fıstıklık Meydanı, kat karşılığı inşaat yapımı için İstanbul Beşiktaş Belediyesi’nin de onayıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğünce 11.01.2011 tarihinde ihaleye çıkarılıyor.

Biz semt sakinleri, apartmanlarımızın arasında kalabilen nadir yeşil alanlardan biri olan, yaklaşık bir asırdır toplum sağlığı için korunan, bir yudum nefes alabildiğimiz, son deprem felaketinde sığındığımız, asırlık ağaçları ve tarihi çeşmesiyle huzur kaynağımız olan bu yerin yeşil alan olarak korunmasını istiyoruz.


Tarihi geçmişi, kent içindeki konumu, dokusu, içinde barındırdığı görkemli tarihi saraylar, yapılar ve doğal değerler açısından korunması gereken son derece önemli bir kent parçası olan Çırağan semtimize böylesine acımasızca bir doğa ve tarih katliamının yapılmayacağı inancımızı koruyoruz.

İstanbul’un doğal yapısına ve güzide semtimize sonuna kadar sahip çıkacağımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz.


Saygılarımızla,
Çırağan semti sakinleri 



2 yorum :

Unknown dedi ki...

İstanbul III NUmaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını KBK Müdürlüğü'ne Doğal Sit olması için başvuruda bulunulsa, üstelik I. Grup SİT olaması için gerekçeli dilekçe verilse... Ben Kurum çalışanı olduğum için dilekçe veremiyorum.

euphrates dedi ki...

İlginize çok teşekkür ederim. Bu bilgiyi hemen arkadaşlarımla paylaşıyorum.