Kings Of Convenience

Pazartesi kasvetini kulağımda nasıl dağıtabilirim diye düşünürken aklıma Kings of Convenience grubu geldi.  Norveçli grupla çok değil takriben 2 yıl önce filan fazlaca haşır neşir oldum. Yine yılın bu zamanları... Yaşıtlarım tatillere gidip, sevgilileriyle kırlarda koşarken ben Antik Yunanca çalışıyordum. Tam da bu zamanlarda dostum Alpay ile müzik üzerinde laflarken onun tavsiyesiyle grubun keyifli müziklerine dalmış oldum. Elzem ki, zaten bir kaç şarkısı kulağıma çalınmıştı. Buradan kendisine teşekkürü borç bildiğim Alpay sayesinde, tüm albümlerini kah Yunanca kah başka sevimsiz şeyler üzerine çalışırken tekrar tekrar dinledim.

Onların müziğinde, insanın yüzünde sevimli & alık bir ifade yaratan bir tat var bence. Bazı şarkılarında da tenha bir sessizlik... Bu haftanın ilk şarkısı Homesick olsun istedim. Nehir, sakin sakin akıp gitsin...

5 yorum :

janis dedi ki...

Kings of Convenience'i ben de çok severim. Ancak sanırım, senin kadar haşır neşir olmuş değilim henüz Burcu. :) Çok güzel bir şarkı seçimi olmuş üstelik, beni gerçekten duygulandırdı. Ne güzel söylemişsin; "Nehir, sakin sakin akıp gitsin..."

Adsız dedi ki...

Ben de, ben de çok severim! En çok da Misread'i! :) Antik Yunanca olayı çok enteresanmış, vay canına.

euphrates dedi ki...

@Janis
sakin sakin akıp gitsin, arada da deniz kenarında oturup bir şeyler içsin. :)

@Müge
Çok ortak noktamız var, bence arkadaş olalım seninle. :P
Arkeoloji ile ilintisinden dolayı Yunanca'da. :)

Adsız dedi ki...

burcu hanım nerdeyse bir haftayi gecti blogta..same all same.evet yaz geldi ama gene de boslamayin bizi ltf, anlatin bir seyler..yaz demisken..
http://www.youtube.com/watch?v=5bLlzGLH7wM
ii gunler...

euphrates dedi ki...

Durutti Column, ne de güzel gitti bu sabaha eksik olmayınız. Durmak yok elbet, bazen buraya değil de defterine yazıyor insan, sonrası boşlama oluyor elbet. Tam da sabah son yürüyüşümü yazarken, ne de güzel bir çimdik olduk, teşekkür ederim.