In a Better World

Sonunda izledim. Kuzey Avrupa sinemasını seviyorum. Şiddet üzerine -hele de son festivalde- bir çok film izledim. Şiddetin dünya üzerindeki varoluş nedenleri ister Afrika'da ol, ister Danimarka'da ol aynı.
Hiç sevmem izlemediğim film hakkında bir şeyler öğrenmeyi, ipucu vermeden hemen kesiyorum. Sadece filmden iki diyalog (hoş biri monolog olacak) paylaşarak sonlandırıyorum film hadisesini.

Cristian'ın babası: Onu vurduysan o da sana vuracak, bunun sonu gelmez anlamıyor musun? Savaşlar böyle başlar.
Cristian: Yeterince sert vurursan başlamaz. Bu konuda hiçbir şey bilmiyorsun. Her okulda böyle bana kimse kafa tutamaz artık.

Elias'ın babası: Bazen ölümle aranda bir perde varmış gibi hissedersin, ama sevdiğin ya da yakının olan birini kaybettiğinde o perde kaybolur ve bir an için ölümü net bir şekilde, apaçık görebilirsin. Sonra perde geri gelir ve yaşamaya devam edersin. Ardından herşey tekrar yoluna girer...

1 yorum :

pelinpembesi dedi ki...

seyrettim, oldukça yavaş ilerleyen bir film ama her karakterin gözüyle hayatın nasıl görüldüğü çok iyi dile getirilmiş.afrikada sefaletle birlikte şiddet birde danimarkaydı sanırım bir avrupa ülkesinde orta halli ailede şiddet olması..şiddetin kaynağının film boyunca araştırılması. hatırladıklarım bunlardı filme dair...