Gregory Alan Isakov

Mütevazı insanların yavaş yavaş dinozorların dünyasına göçtüğü, tevazunun kelime anlamından bihaber insanların gittikçe çoğaldığı günümüzde; samimi ve mütevazı müzikleri sevip pamuklara sarmalı diye düşünüyorum. Bundan dolayı da Gregory Alan Isakov ile tanışın istedim. Kendisi Güney Afrika, Johannesburg doğumlu, Philadelphia'da büyümüş. Son birkaç aydır onun müziğini dinliyorum diyebilirim.


Isakov'un 2003 yılından beri yaptığı albümlerinde, şu aralar kazı çalışmaları yapan bir arkeolog olarak; October, empty, sea, stones kelimelerini sevdiğimden midir nedir, tüm albümlerine pek ısındım, hatta uyku öncesi ninni yaptım diyebilirim. :) Tam da uykudan önce bu satırları yazarken, uzun süredir yazmak istediğim bu müzisyeni daha da vakit kaybetmeden kayıtlara almak istedim. Bakalım; derinliği, naifliği, duruluğu, samimiliği, sesli sessizliği ve besteleriyle size de kendisini sevdirecek mi?

This Empty Northern Hemisphere (2009)
That Sea, The Gambler (2007)
Songs for October (2005)
Rust Colored Stones (2003)

Gregory Alan Isakov websitesiyle de beni sevindirdi, tasarımı, içeriği pek yerinde, hem de şarkılarında olan ruhu da sitesine yansımış, bir bakın derim. Bakarken de liriklerine de ilgi gösterin, harika sözleri var kendisinin.

Bu Boş Kuzey Yarımküre'de gecenin ikisinde, sınıfların sınıf sınıf ötekileştirildiği ayrıştırıldığı bu boş yarımkürede; kendim gibi ikinci sınıf - öteki - insanlarla bu şarkıları paylaşmaktan onur duyarım. Nokta.


6 yorum :

zero dedi ki...

İnanılmaz güzel. Sabah sabah çok iyi geldi. odama huzur dolduğunu hissettim:) "sesli sessizliği"... ne kadar doğru bir ifade bu su gibi müzikler için...

euphrates dedi ki...

Şimdi okuyunca harika hissettim, o zaman hemen güne onun müzikleriyle başlamalıyım. Huzur, bir tutam huzur!

İki Kum Tanesi dedi ki...

Nefisti, teşekkürler. Country tarzı seven ben için, güne bunlarla başlamak hoş oldu.

Bora dedi ki...

Türkiye'de albüm satışı yok sanırım. En azından birkaç popüler sanal mağazada aradım, bulamadım...

euphrates dedi ki...

Haklısın, ne var ki zaten oralarda? itunes.apple.com'u tavsiye ederim orada var, ya da dinlemek için fizy, youtube vs..

euphrates dedi ki...

Füsun, bunu beğenen bunu da beğenir diye naçizane yeni tavsiyelerde bulunmaya devam edeceğim. :)