In a Sentimental Mood

Sabah kalktığımda hepiniz gibiydim: Pazartesi, hava, trafik, kaos, umutsuzluk, özlemler, sağlıksızlık, hayat... Olumsuzlukları olumluya çevirmek konusunu hemen hızlıca düşündüm. Odakule'nin seyyar çiçekçi amcasından, ailemiz kadınlarının bir numaralı çiçeği olan nergislerden bir koca demet şirkete aldım, koydum ortaya. Sonra da bir Coltrane güzelliğiyle ruhumu doyurdum. İran sinemasının medar-ı iftiharlarından biri olan Asghar Farhadi'nin A separation filminin haklı olarak yabancı film Oscar ödülünü alması da sabahımın en umutlu haberiydi diyebilirim.

Bugün ayrıca Serhan Şeşen'in de doğum günü, Yaşama Saygı Günü! Yaşayabilseydi 30. yaşını kutlayacaktı bu güzellik, Devlet Tiyatrosu günlerimden heyecanlı - meraklı çocuksu gözleriyle anımsıyorum hep kendisini, sevgiyle. Sevdiklerine sabırlar dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden ama sözüm söz her 27 Şubat buradan da selam edeceğim Serhan'a... Biriciği Selin ve dostu Tuğba'ya da.

Hepimize sevgi dolu, sanat dolu, adaletli ve sakin bir hafta dilerim...

                                              
                                                         Yaşam ilhamı Coltrane olan müzikdaş Cem'e teşekkürlerimle...

2 yorum :

Pınar dedi ki...

sabah kalktığımda ben de pazartesi, yağmur, trafik, beklentiler, umutlar, özlemler, HAYAT... ile karşı karşı karşıyaydım. olumsuzlukları olumluya çevirmek konusunu, yataktan fırlayıp balkon kapısını açıp yağmur havasını derin derin içime çekerek az da olsa başardım kendimce.

yine yeni bir sabah ve herşeye rağmen nefes alıyorsak, yaşamaya devam deyip güne başladım. o kadar da olumsuz değilim, olmayalım zaten. ama bu sabah çok içten bir şekilde şunu hissettim; içimde, beynimde, bedenimde: bu kocaman şehirden gitmek lazım.

senden bir demet çiçek (çok güzeller içim açıldı:), benden de: http://fizy.com/#s/1fk6xp

Adsız dedi ki...

Nergislerin ışıltısı geceme ışık oldu. Kokusu ise buram buram odama doldu.Ellerinize sağlık yazınız yine çok güzel oldu:D