Ave

Bulgaristan topraklarından bir filmdi Ave. Yaşam, kaçış, aşk ve ölüm üzerine soluduğumuz "hayat" gibi gerçek bir öyküydü. Filmden önce, yönetmen Konstantin Bojanov izleyicilere: "Böyle güzel havada, hele de Pazar günü saat sabahın 11'inde filmimi izlemeye geldiğiniz teşekkür ederim." dedi. Haklıydı da, ben günlerdir tüm özel yaşantımdan, uykumdan feragat edip filmden filme koşuyorum, bir çok sinefil gibi. Ama sevgi böyle bir şey işte, sevince insan emek veriyor, veriyor, veriyor...


Yol filmlerini çok severim; yol almayı sevdiğim kadar. Ave'de bir yol filmiydi. Bulgaristan topraklarında yol aldık, ölümler gördük, hayattaki roller ve yalanlar üzerine gittik, acılarımıza ortak aradık onları paylaşarak küçültük. Bunlar olurken aşk da gördük, hem de en naifinden. Hayat da böyle bir şey işte: "Mutlu son" her zaman tüm ekranı kaplamaz, siz kenarından köşesinden bulursunuz.

Filmin şarkısı Catherine Feeny sesinden  You Better Run sizlerle...


5 yorum :

zero dedi ki...

Simdi daha cok uzuldum dun gelememis olduguma:( ama izleyecegim bu filmi muhakkak. Not aldim bir kenara.

euphrates dedi ki...

Bulacağız sana bu filmi Zero! ;)

pelinpembesi dedi ki...

seyretmek isterdim , ben de severim yol hikayelerini..

İki Kum Tanesi dedi ki...

Tamam bahar geldi, yürekler pır pır etti, kendini dışarlara attın, attın da , arada bizide hatırla. Güzel postlarını özledik.

euphrates dedi ki...

Hep bu film festivali Füsun. :P Bir post geldi bile, çok incesin, sevgiler..