Filmekimi 2012 İzleme Listesi

Sonbaharı çok severim, yapraklar döküldü mü ben dirilirim. Benim saatim doğa anadan ters işliyor ama haklı sebeplerim var: Filmekimi gibi! 


Bu yıl, 11  yaşına basan sonbahar film günleri;  39 filmle 29 Eylül - 7 Ekim tarihleri arasında bizleri 7. sanat ile doyuracak. Merakla beklediğimiz, Haneke, Loach, Bertolucci, Kim Ki duk, Kiarostami, Gondry gibi usta yönetmenlerin son yapıtlarını da izleme şansını elde edeceğiz.

Filmekimi, İstanbul Film Festivali yanında leblebi gibi kaldığından, program açıklanır açıklanmaz kendi izleme listemi genel çerçevesiyle oluşturdum, program yapacakların da umarım işini görür. Filmekimi 2012'de ne izlenir? sorusuna yanıt olmasını diliyorum.

Film günlerinde yokluğu daha da sızlatan Emek Sineması'nı ne kadar özlediğimi yazmazsam bu yazı eksik kalır der sizi filmlere sevk ediyorum...

 Ustaların filmleri izlenmezse olmaz!

Adı üstünde, ustalığını kanıtlamış yönetmenlerin son yapıtlarından izlemezsem ayıp olur filmleri.

Haneke - Amour
Ken Loach - The Angels' Share
Ki-duk Kim - Pieta
Michel Gondry -The We and the I 
      
Abbas Kiarostami - Like Someone in Love

Merakla beklenilenler

Bu yıl benim için önemli bilumum festivalde övgülere boğulmuş ya da  konusu, coğrafyası, yönetmeni ya da senaristiyle benim için gidilecekler filmleri.


Jagten
Beasts of the Southern Wild
Ruby Sparks

Looper
Kebun bunatang
7 dias en La Habana
Dupa dealuri
Wrong
İşte, izleme listemde öne çıkan filmler bunlar. Bilenler bilir, bu kadar az filmle ruhum doymayacağından, bu liste uzayıp gidecektir. Herkese şimdiden iyi seyirler...

Tüm programı buradan inceleyebilir, bana da önerilerde bulunabilirsiniz ;)


0 yorum :