Konserler Konserler

Cemal Reşit Rey Konser Salonu programında Jan Garbarek GroupLuraİngiliz Oda Orkestrası ve Kremerata Baltica & Gidon Kremer konserlerine gidilecek.

Kings of Convenience 12 - 13 Nisan’da Babylon’da, müzikleriyle huzur bulunacak.

Salon'da Nisan ayında Nigel Kennedy Quintet ve Suzanne Vega var, şimdiden kumbara doldurulacak. :)

İstanbul Müzik Festivali Haziran'da, program belli ama çok üzüyor bilet fiyatlarıyla yine beni. En istenilen bir iki konsere gidilip, ense izlenilecek. İstanbul Caz Festivali programı da Mayıs başında belli olur, beller sıkılmalı, konserlerle ruhu doyurmalı.

Bu arada Bach Before After konserleri var ki, özellikle 28 Şubat tarihinde Sirkeci Garı'nda olan konsere koşulmalı. (Benim sanırım nefesim yetmeyecek, gidenler bana anlatsın.)

Hülasa, can çeken buraya yazılmamış konserler çokmuş, şimdilik liste buymuş. (Of daha bunun yaz konserleri de var!)

4 yorum :

Bora dedi ki...

Bir tür mesai gibi yazmışsın konserleri :) Neredeyse hepsini derlemen çok faydalı bir hareket. Sayende haberimiz oldu, ne güzel. CRR'deki Fazıl Say'ın çocuklar için klasik müzik seansı ve İngliz Oda Orkestrası'na gideriz herhalde biz de.

Blogger Bolat dedi ki...

Babylon güzel seçim :) o mekanı ben de çok severim :)

euphrates dedi ki...

@Bora İş dışında kalan zaman (sorma yap işleri dışında) ruhu doyurma mesaisiyle geçtiğinden, bunun için evet mesai harcıyorum. :) Şu anda da !f filmlerimi nizama sokuyorum misal. :) Kesin gidin, kaçın, dinleyin iki konseri de. Bu arada kadim dostum Mete'nin bir kızı var, o mesela kızını böyle konserlere, müzik dinlemeye küçük yaşlarda doğal olarak alıştırdı. Kızımız, şimdi kendi isteğiyle piano çalma hevesinde ve derslere başladı. Müzik festivali bünyesinde çocukların çaldığı bir konser var, empati kurması açısından da çocukların çok keyif alacağı bir dinleti diye düşünüp linki buraya basıyorum, şiddetle de tavsiye ediyorum. :) Bir de sergi var, çocukların farklı gözle göreceği bol oyunlu, keyifli, yazının yarısını yazdım, post edince haberin olacaktır, onu da sakın kaçırmayın. Evet, dostlarımın dediği gibi okunmayan kültür-sanat ekleri gibiyim. :) Sustum. http://muzik.iksv.org/tr/program/436

euphrates dedi ki...

@Bolat Babylon güzel de, diğerleri değil mi? :) Şaka bir yana ne kadar basık, nefessiz bir ortamı olsa da, Babylon'da müzik dinlemekten aldığım keyfi, ondan sonra açılan benzeri yerlerde kesinlikle alamadım. Konserine göre değişken bir seyircisi olduğu muhakkak ama emsallerine göre gerçek müzik dinleyicisinin -saygısının- varolduğu ender yerlerdendir.